Friday, August 13, 2010

see imelihtne sushi

Olen tänulik oma vanemale tütrele Anne-Maile, kes ei kaotanud lootust ükskord süüa omatehtud sushit ja järjekindlalt oma soovi täide viis. Anne-Maile väga maitseb sushi ja seetõttu tema suur soov õppida ise valmistama neid võõrapäraseid "rulle". Õppisin uue oskuse selgeks- sushide valmistamise.
Siinkohal soovitan õppida valmistama sushit. Väga hea ülevaate saab sellisest raamatust nagu "Hõrgutavad sushid", see on hea kompaktne lühiülevaade sushide valmistamisest ja samuti leidub youtube lehelt sushi valmistamise õpetusi. Müüdid mis ringlevad nagu oleks sushide tegemine ülikeeruline ja kallis jne. See ei pea paika nagu seegi, et leiba saab küpsetada ainult puuküttega ahjus. Tooraine on küll kallis, kuid seda kulub vähe.
Maki on siis riisi ja muude koostisainetega täidetud ja viiludeks lõigatud vetikarull ehk see traditsiooniline väike rullike mida oleme palju näinud. Kellele vetikate maitse ei istu, see võib õppida valmistama nigirisid. Selle koostises on ka veidi vetikat, kuid oluliselt vähem kui makides.
See on ka mõnus seltskondlik tegevus, kus igaüks saab valmistada vastavalt oma maitsele sushisid.
Julget pealehakkamist ja uusi maitseelamusi!

No comments:

Post a Comment